Menü
Sepetim

Hayatımın Hikayesi Giacomo Casanova Everest Yayınları

Hayatımın Hikayesi Giacomo Casanova Everest Yayınları
Hayatımın Hikayesi Giacomo Casanova Everest Yayınları
  • Stok Durumu: Mevcut
  • Stok Kodu: 9786051850450
35,00TL
Vergiler Hariç: 35,00TL
Paylaş:
9 aya varan taksit fırsatı!
Bu ürün kargoya 2-3 iş gününde teslim edilir.

Hayatımın Hikayesi Giacomo Casanova Everest Yayınları


Kitap Açıklaması;

Basım Dili: Türkçe

Orijinal Dil: İtalyanca

Basım Yeri: Türkiye - İstanbul

Sayfa Sayısı: 300

En / Boy: 13,50 / 19,50 cm

Kağıt Cinsi: 2. Hamur

Basım Tarihi: Ağustos 2016


Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bülteninden)


“Çağdaşlarından hiçbir yazar Casanova’nın yaşadığı kadar varyasyon ve durum yaratamamıştır ve yüzyıl içinde böylesine cüretkar, inişli çıkışlı bir başka yaşamöyküsü yoktur. (...) 

Burada karşımıza çıkan şey, sanatçının yardımına ihtiyaç duymayan, kendisi yeterince dolu, olgun ve mükemmel bir sanat eseri olan hayatın kendisidir.”
Stefan Zweig
 
Giacomo Casanova’nın (1725-1798) kim olduğunu bildiğimizi sanıyoruz. Yanılıyoruz.
Tüm zamanların en ateşli çapkını, skandalların adamı, aşk makinesi, kumarbaz, dolandırıcı, asker eskisi, kaçak, beş parasız soylu, casus, serüvenci…

Casanova’nın aynı zamanda eylem halinde bir yaşam filozofu, Homeros’un İlyada’sının çevirmeni, Balzac, Stendhal, Zola, Apollinaire, Fellini, Sebald ve daha nicelerini derinden etkilemiş çok büyük bir yazar, geleceğe ait bir adam olduğunu bilmiyoruz.

Casanova’nın 60 yaşını geçtikten sonra yazmaya başladığı anılarını bir araya getiren Hayatımın Hikâyesi, Seingalt Şövalyesi’nin olağanüstü yaşamını ve yapıtını gözler önüne seriyor.

“Casanova fazlasıyla eğlendi, insani etkinliklerin gizli saklı yanlarını gördü, birilerine çabucak kanmanın temelindeki sinir sistemini inceledi. (...) Onu okumak Cervantes’in Don Quijote’sini okumak kadar eğlendirici. Kısacası Hayatımın Hikayesi bir başyapıt, hakikati içinde ilerleyen birinin serüveni. (...) Hayatımın Hikâyesi belki de gizlisi saklısı olmadan 2230 yılında okunabilecektir. Stendhal’in 1936’ya doğru okunmayı umduğunu unutmayalım.”
Philippe Solliers

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
Kötü İyi
Doğrulama Kodu
Dynamic Content for module_id = 332